Technická podpora
+421 948 347 724
Obchod
+421 911 865 197

Vytvoriť novú ingredienciu

Ingrediencia je základnou a najmenšou jednotkou položky jedlo v informačnom systéme. Využíva sa napríklad pri tvorbe receptúr pri jednotlivých jedlách. Ak je súčasťou informačného systému aj modul SKLADOVÉ HOSP., tak pri predaji konkrétnych jedál sa môžu, na základe receptúry predaného jedla, automaticky odpisovať ingrediencie zo skladu.
Ingrediencie sa môžu spájať aj do tzv. Skupín ingrediencií, ktoré sa využívajú napríklad v aplikácii Čašník, kedy má čašník možnosť pri objednávaní jedla odstrániť alebo pridať jednotlivé ingrediencie k jedlu na žiadosť zákazníka.

Krok č. 1

Na hlavnej obrazovke vyberieme modul
REŠTAURÁCIA
.

Krok č. 2

Zvolíme pomodul
INGREDIENCIE
.

Krok č. 3

Vyberieme možnosť
Vytvoriť novú ingredienciu
.

Krok č. 4

Zadáme názov ingrediencie a základnú množstevnú jednotku. Ingrediencii môžeme priradiť aj cenu, ak sa napríklad v aplikácii čašník jej pridanie do jedla účtuje naviac.
Rozdiel medzi prílohou a ingredienciu je taký, že príloha sa vytvára ako jedlo a pozostáva z ingrediencii. Príloha je podmnožinou jedla a v podstate každé jedlo môže byť aj prílohou. Ingrediencia je podmnožinou prílohy. Prílohou sa môžu myslieť varené zemiaky, na uvarenie ktorých reštaurácia spotrebuje ingrediencie ako napríklad soľ, vodu, surové zemiaky, korenie.
V zozname ingrediencií sa zobrazia všetky ingrediencie vytvorené v systéme.
Ingredienciou môže byť aj polotovar, na úpravu ktorého už reštaurácia nevyužíva žiadne ďalšie ingrediencie.
Nenašli ste čo ste hľadali?
Kontaktný formulár
Neváhajte nás kontaktovať.
%readName%

Podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov udeľujem Comein.sk s.r.o. ako dotknutá osoba súhlas so spracovaním mojich osobných údajov v rozsahu tohto vyhlásenia.

informačné
systémy
Aktuálne informácie o produktoch
spoločnosti ComeIn získate po prihlásení
do nášho newsletteru.